2
November
2009

Utmaningen!9


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Nähänä sa gubben när han kom hem…här ska det läggas ut bilder från utmaningen och inte jaktmästerskapet :)

Förberedelserna för denna utmaning har varit igång sedan “svikarna” åkte ;)
Nu jäklar måste vi ju bevisa att man inte behöver åka till England för att träna hund…
Mailen som blev fler och fler för varje vecka fick bara värre och värre innehåll. Ibland har man suttit själv hemma och läst mail och kiknat av skratt. Tur att ingen såg en!

Lite kort beskrivning av de 6 stationerna:

1) Scurry. Hämta apport på snabbast tid. 192 meter! Stor vit hink kastades för att de skulle markera bra och sedan skickades varje hund två gånger. Skumt att Cobbers dummy som hamnade i diket krympte så snabbt i vattnet så Marks blev en anings mindre??
Cobber och Mark!

2) Vattendirigering till vårt nygrävda viltvatten (en balja 80*50 cm. i diket). 3 apporter in på snabbast tid (små Rydbergsdippar fanns och de gav bonus).
Hero och Riko

3) Närsök på Rydbergs sallader. Krävdes lite övertalning för det ena ekipaget (säger inte vem) att apportera dessa konstiga änder.
Walle och Sushi

4) SÖK bestående av mjukiskanin, Canadagås, Skarv, mjukislejon, Tupp (riktig) och falukorvsring. Det blev liv i hönsgården när Tuppen apporterades ;) och Zluggo kom in med bara slamsor av falukorven runt munnen :)
Kenzo och Zluggo

5) Diirigering på land iklädd tunna. Svårt tyckte Quail OCH Inger men där ser man vad bra det kan vara att ha röstkommando för höger och vänster (om man inte som Jörgen väljer att dirigera med huvud och ben) :P
Lystra och Quail

6) Minnesmarkering. Dummy kastas som sedan plockas bort och när hund och förare vänder tillbaka ligger där ett ägg istället. Vi råkade visst få med det kokta frukostägget till Tassa :shock: oooops! :D
Tassa och Millie

Ja, vad säger man…svårt att återge helgen i ord men vi har haft fantastiskt roligt och det var länge sedan vi skrattade så mycket. Englandsgänget bjöd på sig själva och trots vissa (i deras ögon) tendenser till domarmutor och andra fördelar (näää, inte vi inte….) så var stämningen på TOPP!
God mat och trevligt umgänge hann vi med också!

Tack till er alla!

Bilder kan ni ser här.

Stort Grattis säger vi till Thorsvi Banff “Lisa” och matte Ingela som blivit SVCH och dessutom sista ettan med HP.

ps. Team Sweden vann såklart…. ;)

 

 


16
January
2009

Namntävling!9


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Ni må tro att jag rullat namn i munnen sista tiden :)
Jättesvårt verkligen!

Först och främst ett stort tack till alla som varit med och röstat och tack till alla nya bra namnförslag. Disco, Ibra, Zlatan, Prado, Mate, Bosse för att nämna några.

Valet föll till slut på Benny.

Två hade röstat på detta namn och det var Fran och Ingela.
Vi gjorde två lappar och vek ihop (på fall Cobber kan läsa) och la ut dom på golvet när han var i rummet bredvid. Peter ropade på Cobban som fick ett varsågod. Han tittar på den högra men väljer den vänstra (försöker inte byta utan apporterar fint till husse med bra avlämning ;) ).
Grattis Fran, vinsten är din!

Maila mig så fixar vi detaljerna! En utskrift/tavla från hundfotografier har du vunnit!

ps. Benny har fått mellannamnet Snibben. “Någon” (det börjar på Å och slutar på e) hotade med att gå till jurydomstolen :P så fullständigt namn blir alltså Benny Snibben Raneryd ;)

Glöm inte fototävlingen på Hundfotografier!

27
December
2008

Namntävling!27


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Ska ju inte vara sämre jag utan nu drar jag igång en namntävling :)
(Sofia hade tävling ang. sin Speja, antal valpar och klockslag den förstfödde såg dagen ljus på)

Listar nedan lite tänkbara namn. En del betyder något, andra är bara bra namn på en hund helt enkelt.
Av de som röstat på det namn som jag slutligen bestämmer mig för lottar vi ut en tavla från Hundfotografier.
Skulle ingen ha röstat på det namn som jag bestämmer mig för så lottas det ut en tavla mellan alla som röstat. Skulle någon föreslå ett annat namn än de som jag listat och jag skulle välja detta så är personen i fråga ensam vinnare (så tillvida inte fler haft samma namn på förslag)
Rösta genom att skicka en kommentar. (En del adresser/avsändare måste jag moderera innan kommentaren visas).
Omröstningen pågår till den 15/1-09 kl. 00:00

AXEL
Morfar hette det.
Axel är ett mansnamn, en dansk form av det hebreiska namnet Absalon som betyder “fadern är välgång”. Äldsta belägget i Sverige är från år 1371.Axel var ett av de tio vanligaste förnamnen under hela senare delen av 1800-talet.

ALLAN
Mansnamnet Allan är ett gammalt engelskt namn av keltiskt ursprung med oklar betydelse. Möjligtvis har det betydelsen “den lugne” eller “den harmoniske”. Även den engelska stavningen Alan har blivit vanlig i Sverige på senare år.

IMG_6643.JPG

BAILEY
Pronounced: BAY-lee
From a surname derived from Middle English baili meaning “bailiff”, originally denoting one who was a bailiff.

IMG_6666.JPG

RICKY
Smeknamn på Rickard; RICHARD (min bror heter Rickard och jag var den som skickade brev till mamma på BB och ville att han skulle heta det)
Means “brave power”, derived from the Germanic elements ric “power, rule” and hard “brave, hardy”. 

 IMG_6672.JPG

BENNY
Pappa hette det.
Benny är ett smeknamn för Benjamin. Det är ett relativt vanligt namn i Sverige; 10 792 män har det som förnamn och fler än hälften av dessa har det som tilltalsnamn. Dessutom finns i Sverige 43 kvinnor som har Benny som förnamn.
Mansnamnet Benjamin är ett hebreiskt namn som betyder “lyckans son”.

IMG_67551.JPG

FELLOW
Kamrat, man, kille

CHASE
From a surname meaning “chase, hunt” in Old French, originally a nickname for a huntsman.

DARWIN
From a surname which was derived from the Old English given name Deorwine which meant “dear friend”…

JACK
Jack and Jill *hihi* men hur blir det på linjen när alla skickar sin hund med JA…Lite lustigt ändå att jag hade en bästa kompis när jag var liten som hette Jack!
Pronounced: JAK  [key]
Derived from Jackin (earlier Jankin), a medieval diminutive of JOHN. It has long been regarded as an independent name. During the Middle Ages it was very common, and it became a slang word meaning “man”. It was frequently used in fairy tales and nursery rhymes, such as ‘Jack and the Beanstalk’, ‘Little Jack Horner’, and ‘Jack Sprat’. American writers Jack London (1876-1916) and Jack Kerouac (1922-1969) were two famous bearers of this name.

JUSTIN (Just-In)
Pronounced: JUS-tin
From the Roman name Iustinus, which was derived from JUSTUS. This was the name of several early saints including Justin Martyr, a Christian philosopher of 2nd century who was beheaded in Rome. It was also borne by two Byzantine emperors. As an English name, it has occasionally been used since the late Middle Ages, though it did not become common until the 20th century.        

LEROY
Pronounced: LEE-roi
From the French nickname le roi meaning “the king”. It has been common as an English given name since the 19th century.

OSWIN
Pronounced: AHZ-win
From the Old English elements os “god” and wine “friend”. Saint Oswin was a 7th-century king of Northumbria. After the Norman conquest this name was used less, and it died out after the 14th century. It was briefly revived in the 19th century    
     
PORTER
From an occupational English surname meaning “doorkeeper”, ultimately from Old French “door”, from Latin Porta .

SCAMPI
Betydelse - Stor Räka ;)
Peter jobbar ju med fisk och skaldjur och så är det ett bra hundnamn. Freddies pappa hette så. Han finns inte i livet längre men det vi hann se så var han en härlig hund som satte en kull till världen. En (icke ärftlig) hjärtåkomma satte stopp för jordelivet så nu jagar han på de sälla jaktmarkerna med sina kompisar!

SHELDON
Pronounced: SHEL-dən
From a surname which was originally derived from a place name meaning “valley with steep sides” in Old English. Sheldon is the name of several locations in England.

WILMER
From an English surname which was derived from a Germanic given name, itself composed of the elements wil “will, desire” and meri “famous”.

Namngenerator på mamma och pappa, Day och Baggi föreslår Gunder
Samma generator på mormor och morfar, Kitty och Brim blir Ibrahim och på farmor och farfar blir det Eschillus :)

Julen har varit lugn och skön. Mamma, brorsan och barnen hemma på julafton och så har vi varit hos mamma och ätit Porterstek (supergott) och spelat spel. Tyvärr blev Peters mamma sjuk så vi har inte träffats. För övrigt har vi tränat lite hund (med obs! på lite), gått låånga promenader och klyft ved så det räcker i ett halvår. Vi jobbar alla mellandagar men det känns ändå skönt att ha några extra lediga dagar. Jag sparar min extratid och semesterdagar till ovan ämne ;)
Ska bli mysigt att få VAV:a lite (Vård Av Valp) och jag tror faktiskt jag kan få ihop 4 veckor och ändå ha kvar 4 veckor till sommarsemestern :)
Detta blir nog rekord i (centimetermässigt) längsta inlägg i denna blogg :P

God fortsättning till er alla (som orkar läsa ända hit ner) ;)

Ps. Kolla på Cress vilken fin julklapp jag fick av Peter och sönerna. Produkter/Byxor/jakt och fritidsbyxa. Frågan är bara om de verkligen töjer på sig 2 storlekar eller om jag MÅSTE gå ner 2 storlekar i vikt *suck* ;)