10
August
2010

Dummy Trial och träning i kohagen!0


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

I söndags hade vi arrangerat ett Dummy Trial här. Många duktiga hundar och förare. 14 st. kom till start och vann gjorde Monica Löttiger! Grattis!!

2:a kom Cecilia Lindh, 3;a Bengt Bernas, 4:a AnnMargret Wadén och 5:a Marcus Gunnarsson.
Hårfint mellan ekipagen enl. domarna.

Det blev en mycket trevlig dag och tack för allt beröm för ett välarrangerat trial (och för maten) ;) . Det var ju faktiskt lite nervöst innan då vi inte gjort något liknande innan.
Jens och Lena var här på fredagen och gjorde själva upplägget och var sedan med och dömde, vilket också Thomas S och Sverker gjorde. Stort tack till er och stort tack till våra superduperfunkisar Gisela, Sten, Inga, Tommy, Uffe, Björn, Camilla. Utan er skullle det ju inte gå liksom ;) Tack också till Åke och Tina mfl. som hjälpte till med lunchen!

Ikväll har vi varit i kohagen och tränat. Det blev lite bilder.

Det blir allt roligare att träna Benny nu då avlämningarna börjar sitta bra. Vi tränade ut-höger-vänster med både Cobber och Benny. Kluriga markeringar med apportkastaren och dummies samt lite linjetag till sedan tidigare använda områden.

Många grattiskramar till Kristina som med lilla Casey idag tog 1 NKL. Vad duktiga ni är!!!

9
May
2010

Man önskar…0


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

att dygnet hade fler timmar helt klart!

I helgen har vi haft 20+ på frukost, lunch och middag och det tar på krafterna samtidigt som man ju såklart försöker hänga med både ute i markerna och i diskussionerna som blir både under lunch och middag. Hur trevligt och givande som helst men man måste kanske någonstans insé sin begränsningar (helst inte) *hehe* OCH så vill man ju både hejja och tänka på nära och kära som startar på prov.
Agnetha och Kiwi fixade en 1:a och en 2:a i ÖKL under helgen vilket ju är strålande bra och så himla glädjande.
När Lisa i går kväll kom och berättade att Tina och Fokus äntligen fått sin etta kunde tårarna inte hålla sig inom sina ramar så att säga :)
Jaja…kalla mig gärna blödig om ni vill men när det går bra för de riktiga vännerna man tränat med i flera år och det blir bra så blir man bara såååååå glad i själen.

Tina och Freddie fick en trea (igen) men det kommer gå bättre nästa gång, det är vi HELT övertygade om.

Såå många Grattiskramar till er som startat. Tycker ni är SUPERduktiga.

Hoppas jag orkar berätta lite mer om helgen senare.

Idag skulle min Eizorpojke ha fyllt 6 år. Kanske konstigt att en hund sätter så stor prägel i ens liv men faktum är att jag saknar och tänker på honom varje dag. Hoppas du har det bra där du är min vän!

IMG_0771.jpg
http://picasaweb.google.com/Jaktlabrador/Eizor81209?feat=directlink#

Igår fyllde min kära son 25 år vilket är betydligt mer glädjande :) Många varma grattis och kramar till dig min “lilla” pöjk ;) pöss å kram


26
October
2009

Helgerna…5


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

går fort när man har kul och trevligt. Förra helgen Rterievermäterskapet och denna helg LRK:s jaktmästerskap.
Många duktiga ekipage har vi fått chans att se.
Nästa helg väntar vår utmaning till englandsgänget och huset blir fullt med folk. Jätteroligt men såklart massor att stå i.

Mycket att göra inför helgen och då går Peter och gör sig illa. Vid flytt på jobbet rasar en ställning av något slag på hans arm så i morse fick han 6 stygn i armen. Djupt sår men som tur var så var såret längs med armen så senor mm klarade sig. Hade varit värre om det tagit tvärs över. Tur i oturen med andra ord och tur var att killarna som var där för att flytta frysen hade första förband i bilen då allt sådant redan var flyttat till nya stället och det inte ens fanns papper att stilla blodflödet med.

Nu har jag fullt sjå med först reportage och bilder till Apportören från RM och sedan bilderna från helgen. Jag hoppas jag hinner det jag förusatt mig att hinna. Trots att jag är hemma och “bara” ska vara tillgänglig på jobbtelefon så känns det som man har mer än någonsin att fylla dagarna med. Med 4 hundar hemma är man ju inte heller direkt sysslolös även om det har blivit extremt lite träning för deras del sista tiden. Det dåliga samvetet gör sig påmint men man märker ju att även dom blir trötta av att fara runt och “göra ingenting” ;) och dom verkar trots allt ganska nöjda med tillvaron.
Att träna på fotgående med fyra hundar i skogen tycks vara lika jobbigt för dom som för mig :)

Ha en bra vecka och håll utkik på hundfotografier.se för bilder. Har börjat sortera dag ett—alltid något!

Måste till sist också bara ge Anita en stor eloge för hennes insats som domare i helgen. Hon är en av få som faktiskt tar sig tid att för alla deltagare och publik tala om varför och hur man har dömt. Det är inte alltid helt lätt med A-provsreglerna med a och b apporter samt knock upp och knock down och det är så himla trevligt att slippa behöva gissa varför det blev på ett sätt eller ett annat. Det tar ju samtidigt bort all form av diskussioner vad gäller rättvisa och orättvisa och frågetecken och det blir helt enkelt en väldigt bra stämning och förståelse för alla.
Tack Anita!

Slutligen så vill vi säga ett STORT grattis till Karin och Choice som vann mästerskapet detta år! Lite strul på sista apporten men geneomgående ett strålande jobb i dagarna två.


26
September
2009

Vad är en dag på slottet…9


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

slottet1.jpg

Ganska OK förmodligen om man jämför med dagens KKL ;)
“Lilla” Cobban ligger bra till hos husse trots dagens fadäs. Husse tycker om sin lilla hund ändå säger han och konstaterar att Cobber har inte den rutin, mognad och erfarenhet som krävs. Dagens jakt blev betydligt hetare än vad Cobber någonsin utsatts för och för att slita en gammal klyscha så kan man lugnt konstatera att “sådär har min hund aldrig gjort tidigare!!

På första såten blev det inget apporterat. Jaktledaren hade varit noga med att säga till att allt som landade på “vår” sida var för provhundarna men den Cobber skickades på hämtades ändå av en annan hund. Cobbers + var att han lät sig kallas in utan problem (man måste ju se det positiva…eller hur…?)
Såt nr. två var Cobber redan på vägen ut hetare än 20 välkokta potatisar i en kastrull men höll sig ändå bra tills det på den öppna åkern dammade ner and efter and. Först fick han hämta en vilket han gjorde riktigt bra då den låg en bra bit ut men sen kunde han liksom inte hålla sig i skinnet utan knallade :(

IMG_8476.JPG
På G redan på första såten kan man lugnt säga…ordet sitt har han tydligen ALDRIG hört tidigare ;)

IMG_8479.JPG
Jag har FULL KOLL husse!

IMG_8489.JPG
Äntligen får man hämta en pippi!

IMG_8491.JPG
Ja, vad säger man? Typ SUPER taggad eller nå`t ;)

På knallningen ut på fältet fick han parkamratens KKL-hund i hasorna och man riktigt såg hur de tävlade ut för att se vem som hann först. Väl där ute började dom typ byta vilt med varandra :shock: “a men om du tar min…så tar jag din…och sen hjälps vi åt med den tredje” vojne vojne!
Riktigt illa med tanke på att Peter faktiskt trodde Cobber skulle greja detta trots att han är het men ja, det är väl bara till att bryta ihop och komma igen. Bara att inse att det krävs ett otal jakter och mycket rutin för att klara ett KKL. Trots allt gjorde Cobban ett kanonjobb på efterapporteringen. Riktigt duktig var han till och med ;)

IMG_2330.JPG
När vi kom hem blev det straffkommendering ut å hugga skog för husse :)
Nädå, skämt å sido men efter att vi rensat massor av ris och skulle tippa det på eldningshögen fick vi se att just där växter det meterhöga tomatplantor i MASSOR. Några sitter numer i vatten i en hink i uterummet och några har vi planterat i en stor kruka och ställt i växthuset. Tror knappast de ute överlever frosten. Ska bli spännande att se om de vi tagit in tar sig.

Bitte och Ann-Maj fick problem att ta sig in i England pga ett vad vi förstår missförstånd. Allt är nu hur som helst fixat och de är återförenade med de andra *Phu*

Så himla duktiga kompisar har vi också haft på LRK-östras WT (Cobber kanske skulle ha varit där istället?)
Ett speciellt och STORT grattis till Inga och Kenzo som kom på delad tredjeplats i ÖKL med 90 poäng (tvåan 91 poäng och ettan 92 poäng). Ni är så väl värda detta…som ni har kämpat!
Lilla söta Wallepojken kom 4:a i NKL och Hero 6:a i ÖKL. Eva K kom fyra i ÖKL.
Vi har sagt det förr men säger det igen. NI ÄR BÄST ALLIHOP!

Ett stort grattis också till alla Thorsvi-ekipage som placerade sig så bra. Anita och Speys visa framtassarna och knep en andraplats i Elit. Bra jobbat brudar!

Nu blir det en sen middag och i morgon åker vi till Ornö.

Kram till er alla och en trevlig helg önskar vi er!

10
May
2009

Där satt den :o)19


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Peter och Cobban är glada och stolta. Ettan i hamn :) och det känns riktigt roligt efter den lite snöpliga tvåan i höstas!

IMG_1755.JPG
Peter och Cobber på väg 

Provet var upplagt rakt och enkelt men ändå lite klurigt och annorlunda. Vattnet var fullt med grönt så det gällde verkligen för hundarna att markera bra.

IMG_1768.JPG
Första markeringen på väg in

En enkelmarkering på vatten inledde och sedan transport till nästa enkelmarkering på vatten. Efter detta transport upp till landmarkering men som man skulle vända ifrån och transportera sig ner till vattnet igen där en tredje vattenmarkering kom i kanten. (Ganska lång transport för hunden från vattnet till föraren.) Tillbaka upp till landmarkeringen där vissa skickade som linjetag men Peter valde att köra som minnesmarkering efter att Cobber först tittat på Peter och sedan “låste” blicken på markeringen för att visa att “jag minns den” och visst gjorde han det :)   Sedan vidare transport till söket.

IMG_1782.JPG
Här har de vänt från landmarkeringen och väntar in skytten

Cobber var duktig. Het och på som han brukar men Peter fick beröm för att föra hunden lugnt och sansat och det är ju roligt. Fotgåendet var bra om än Peter hade velat ha det snäppet bättre men han var stadig vid sidan. Liite på håret snabb ut på första markeringen men på andra höll Peter honom några extra sekunder för att visa att han är stadig.

IMG_1776.JPG IMG_1786.JPG IMG_1788.JPG IMG_1795.JPG
IMG_1806.JPG IMG_1812.JPG IMG_1829.JPG IMG_1832.JPG
Bra avlämningar.

IMG_1842.JPG 

IMG_1843.JPG
Matte matte…såg du vad duktig jag var :)

Kritik:

Samarbetsvilja: Helt OK för klassen
Sökarbete: Lägger upp ett väl anpassat sök i djup och bredd, nyttjar vinden på ett bra sätt och blir därav effektiv.
Fart: Väl anpassad
Uthållighet: Håller bra hela provet
Näsa: Används mycket väl
Dirigerbarhet: Går att styra till anvisat område på ett bra sätt
Markeringsförmåga: Klarar vattenmarkering nr.1 bra, klarar även nr. 2 och 3 utmärkt.
Skottreaktion: Normal
Stadga: Har en liten tendens att gå vid första markering på vatten men kan hållas, vid övriga markeringar bra, bra fotgående.
Apporteringslust: Spontana upptag, kan förmås att inte byta vilt genom förarens signaler, har för övrigt inga problem med inlevereringar.
Apportgrepp: Mjukt och lämpligt apporteringsgrepp med mestadels bra avlämningar
Simteknik: Utmärkt
Vattenarbete: Arbetar med stor passion i vatten
Hundtolerans: Störs ej under andra hundars arbete
Sammanfattande kritik: En hane som idag löser samtliga uppgifter på provet på ett mycket förtjänstfullt sätt, tillsammans med sin förare, därav dagens pris.
Domare: Roger Westerman

Vi säger också grattis till Ewa och Stråla samt Jennifer och Draken som båda idag fick 1:a HP

15
December
2008

Thorsvi Gyllene And!6


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Grattis Lotta och Chelsea till den hedersvärda segern. Det gjorde ni bra!
Grattis också till Agnetha och syrran Kiwi som fick Gun´s Choice!

IMG_6500.JPG IMG_6492.JPG

Som alltid i detta trevliga gäng så blev det en underbar dag med många skratt och hög stämning trots att det var TÄVLING ;)
Det bjöds på grillad korv och glögg vilket värmde gott efter några timmar ute i det råkalla vädret. Vi klarade oss från regn i alla fall.
Jörgen dömde rättvist och det blev som det blir på ett A-prov att ibland har man tur med apporterna och ibland otur och ibland (men bara ibland) så gör förarna en del missar i te.x. avståndbedömning ;)
Cobbers första markering såg han inte eftersom han stod bakom små granar så Peter skickade om som en dirigering efter att ha klivit fram framför granarna så det blev ju då en s.k. b-apport. Otur? Ja, men så är det i “verkligheten” och det är bara att le och gilla läget liksom och göra det bästa och såklart lösa upp det hela så hunden får lyckas. Andra markeringen tror jag blev en A-apport. Han snurrade lite i området men var snabbt in med apporten. Som tredje och sista uppgift var det ett linjetag i skogen som skulle hem med så lite förarhjälp som möjligt.
Cobber gick rakt och fint ut och Peter pushade med ut några gånger men det var bara det att han pushade Cobber förbi apporten eftersom han trodde den låg längre ut än vad den gjorde så det blev inkallning och omskick även på denna.
Så kan det gå och nu lär han väl snacka om otur och avstånd och annat konstigt i sömnen :)
Va fanken karln har ju jägarexamen…tränar man inte på avståndsbedömning då :P
Nu får han ju kamma till sig….eller hur :)

Kolla in vilken fin julklapp alla fick!

IMG_6509.jpg

Tack alla för en superduper trevlig dag.

Ja just det ja…mina verkligen urusla bilder finns att se på Picasa/Jaktlabrador men det är ju lite kul ändå att se kanske.

13
October
2008

LRK/Östras WT4


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Ojoj, vilken härlig dag vi hade allihop. En sådan man kan leva länge på med massor av duktiga hundar, förare, domare, funktionärer, ett trevligt upplägg och ett fantastiskt höstväder. Det finns verkligen sämre sätt att spendera en söndag på :)

Jag fick kameran runt halsen idag och följde såklart Peter och Cobber runt på stationerna i NKL. Han är verkligen något speciellt den hunden…att se den enorma viljan att göra rätt TILLSAMMANS med husse i kombination med den stora jaktlust han besitter är häftigt :)

Station 1: Närsök med domare Elisabeth Sahlin.
Blev lite vid och Peter fick kalla närmare några ggr. men så fort Peter la på närsöksignalen så var näsan i backen och han letade intensivt och litade verkligen på Peters signal. Enl. Tina som var funkis så var han den enda hunden som hittade en av de tre dummies som låg ute. (2 av 3 skulle in). Nedgrävda var de också ;)
Peter fick ta med sig hem att det är himla bra att ha en signal för inkallning (hela vägen) och en för “kom nämare”.
15 poäng

Station 2 och 3: Dubbelstation med en markering och sedan ett linjetag till samma område. Domare Peggy Westerlund.
Det såg verkligen ut som Cobber markerade och det trodde han sig förmodligen ha gjort för han gick rakt ut till rätt område men susade förbi i 180 (han som ibland markerar för kort). Markeringen hamnade mitt i ett stenröse och där var det noll vittring och det där med avståndsbedömning behövs tränas mer på. Peter chansade och kallde hemåt, blåste stopp och skickade ut igen men samma visa….susade förbi. Tror det var på tredje försöket han fick in den med hjälp av stopp och närsök. Måste säga att det var kul att se att Cobber gick att styra så bra med tanke på hur lite detta tränats (ännu ett tecken på att han verkligen vill samarbeta och göra rätt). Peter skickar sedan Cobber på linjetaget och efter ca. 15 meter stannar han till och tittar på Peter men vänder klockrent på Peters UT. Det blev ändå lite styrning här också men båda apporterna kom hem.
7 poäng

Station 4: Två enkelmarkeringar. Domare Peder Daamgard.
Den första markeringen hamnade en bit uppe på ett berg och rullade sedan ned en bit och hamnade bakom en enbuske. SPIK! :) Den andra markeringen kom från berget och hamnade ute på öppen gräsmark. Cobber gick förbi två meter, tvärvände, hittade och levererade snabbt hem. Bra fotgående, bra stadga, bra avlämningar och superduper markerat gav 20 poäng (dagens enda på denna station)

Station 5: Enkelmarkering på vatten. Domare Peter Flinck
På denna markering stod ekipaget uppe i en slänt och markeringen gick i lite tunn vass. Tydligt plask dock och Cobber spikade även denna. Skakade lite på vägen upp med dummyn i mun men i övrigt ett klockrent arbete. Peter själv kände att han kanske var lite snabbt iväg så stadga vid vatten och som vi visste sedan tidigare…lämna först—skaka sen ;)
18 poäng

Ja som ni förstår så är Peter JÄTTE nöjd :)

IMG_4922.JPG
Cobber verkar rätt nöjd han också efter vattenarbetet och dagens sista station :)

Cobbers syster Bonus och matte Susanna fick ihop hela 83 poäng :) Inte illa och bra kämpat.
Kul att se er det lilla vi hann ses. Grattiskramar i stora lass.

På eftermiddagen var Peter skytt då det var dags för ÖKL och ELIT hundarna.
Jag gick runt och försökte fota på olika stationer men eftersom det var motljus nästan överallt och nacken protesterade så snodde jag Peders ryggsäck på dubbelstationen och blev kvar där :)

Kristina och Hero kom på tredjeplats i ÖKL. STORT Grattis till er och många bamsekramar. Tina och Freddie gjorde ett kanonjobb men det räckte inte lika långt den här gången. Duktiga var ni i alla fall (och nöjda) och det är ju huvudsaken :) och en hedrande femteplacering blev det ju :P

Bilder från dagen finns här.

Tack alla för en underbar dag!

ps. Så roligt att se Tiger på G. Han som varit så dålig och det var riktigt oroväckande ett tag. Kramar till dig Patricia och snart kanske han inte tycker det är FÖR kul att vara på banan igen ;)

29
September
2008

Prov i Nyköping16


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Först och främst ett STORT grattis till Anita och Guinness som placerade sig på en hedrande fjärdeplats på RM :)
Så himla bra gjort av er tycker vi och vi är alla stolta och glada över er insats!

Igår var det dags för provstart igen för Peter och Cobber och det genererade ett andrapris. En “fintvåa” då det var väldigt nära ett förstapris känns det som. Peter är supernöjd med “lilla” Cobban som gjorde ett strålande jobb och visade att alla fina Retrieveranlag finns på plats. Det som gjorde att det blev ett andrapris var att Cobber skakade sig med and i munnen på väg upp från vattnet så den gick sönder och detta störde helhetsintrycket :(
Peter sa lite “a a” när han såg att Cobber var på väg att skaka och inte vet jag hur hundar “tänker” men han vet ju att man inte ska släppa viltet annat än i husses händer. I det här läget hade det ju faktiskt varit bättre att han lagt ned viltet, men men…
Det blåste ganska mycket och Cobber fick rejält med vatten i örat men det är ju ingen ursäkt ;)
Vi var i god tid till samlingen och hann att se ett par ekipage på Åke Liedgrens NKL ruta. Kan ju vara bra att se några innan egen start tänkte Peter men nu blev det så att EKL ekipagen var klara på den andra “rutan” så Ulf dömde 5 NKL hundar där så något provupplägg hann vi inte se innan.
Bo Ferm visade sig tyvärr vara sjuk och det är ju tur det finns domare som kan ställa upp med så kort varsel så de slapp ställa in provet. Lasse Johnsson hade dömt på lördagen.

IMG_4449.JPG
Peter och Cobber på väg till provplatsen.

IMG_4458.JPG
*Suck* måste vi posera här ;)

Ulf Göranzon som dömde tyckte att Cobber var spektakulär och rolig att se i arbete. Alla grepp och avlämningar var i övrigt jättebra. Han är snudd på snabbare in med apporten än ut och trots att han är riktigt het så är följsamheten bra och han sitter stadigt vid sidan. Peter var kanske lite orolig att det skulle bli problem att få ut Cobber på djupet i söket som låg i ganska stark medvind men 5 vilt kom in hur snabbt och lätt som helst :)

IMG_4461.JPG
Lite fotgående som uppvärmning

IMG_4474.JPG
Markerar första landmarkeringen som hamnade uppe på en slänt med dolt nedslag i brännässlor

IMG_4480.JPG
Fina avlämningar i hand rakt igenom

IMG_4482.JPG
På väg in med vattenmarkering

IMG_4500.JPG
Lämna först och skaka sen *hmm* ;)

IMG_4509.JPG IMG_4513.JPG IMG_4515.JPG IMG_4523.JPG
Cobber i arbete på söket

Samarbetsvilja: Samarbetar bra med sin förare
Sökarbete: Söker målmedvetet och intresserat och finner snabbt 5 vilt, blir därefter aningens splittrad
Fart: Hög
Uthållighet: Utmärkt
Näsa: Använder sin näsa
Dirigerbarhet: I huvudsak uppmärksam på sin förare
Markeringsförmåga: Markerar samtliga vilt bra, finner viltet
Skottreaktion: Uppmärksam i skott
Stadga: Sitter tyst och stilla
Apporteringslust: Spontana upplockningar och bra inlevereringar
Apportgrepp: Är övervägande mjukt men rister sig så kraftigt vid vattenapport att viltet skadas, bra avlämningar
Simteknik: Simmar starkt
Vattenarbete: Stor vattenpassion
Hundtolerans:
Sammanfattande kritik: En mycket stark hund med appoteringslust som löser dagens uppgifter bra. Det skadade viltet stör helhetsintrycket
Pris: 2
Domare: Ulf Göranzon