26
September
2009

Vad är en dag på slottet…


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

slottet1.jpg

Ganska OK förmodligen om man jämför med dagens KKL ;)
“Lilla” Cobban ligger bra till hos husse trots dagens fadäs. Husse tycker om sin lilla hund ändå säger han och konstaterar att Cobber har inte den rutin, mognad och erfarenhet som krävs. Dagens jakt blev betydligt hetare än vad Cobber någonsin utsatts för och för att slita en gammal klyscha så kan man lugnt konstatera att “sådär har min hund aldrig gjort tidigare!!

På första såten blev det inget apporterat. Jaktledaren hade varit noga med att säga till att allt som landade på “vår” sida var för provhundarna men den Cobber skickades på hämtades ändå av en annan hund. Cobbers + var att han lät sig kallas in utan problem (man måste ju se det positiva…eller hur…?)
Såt nr. två var Cobber redan på vägen ut hetare än 20 välkokta potatisar i en kastrull men höll sig ändå bra tills det på den öppna åkern dammade ner and efter and. Först fick han hämta en vilket han gjorde riktigt bra då den låg en bra bit ut men sen kunde han liksom inte hålla sig i skinnet utan knallade :(

IMG_8476.JPG
På G redan på första såten kan man lugnt säga…ordet sitt har han tydligen ALDRIG hört tidigare ;)

IMG_8479.JPG
Jag har FULL KOLL husse!

IMG_8489.JPG
Äntligen får man hämta en pippi!

IMG_8491.JPG
Ja, vad säger man? Typ SUPER taggad eller nå`t ;)

På knallningen ut på fältet fick han parkamratens KKL-hund i hasorna och man riktigt såg hur de tävlade ut för att se vem som hann först. Väl där ute började dom typ byta vilt med varandra :shock: “a men om du tar min…så tar jag din…och sen hjälps vi åt med den tredje” vojne vojne!
Riktigt illa med tanke på att Peter faktiskt trodde Cobber skulle greja detta trots att han är het men ja, det är väl bara till att bryta ihop och komma igen. Bara att inse att det krävs ett otal jakter och mycket rutin för att klara ett KKL. Trots allt gjorde Cobban ett kanonjobb på efterapporteringen. Riktigt duktig var han till och med ;)

IMG_2330.JPG
När vi kom hem blev det straffkommendering ut å hugga skog för husse :)
Nädå, skämt å sido men efter att vi rensat massor av ris och skulle tippa det på eldningshögen fick vi se att just där växter det meterhöga tomatplantor i MASSOR. Några sitter numer i vatten i en hink i uterummet och några har vi planterat i en stor kruka och ställt i växthuset. Tror knappast de ute överlever frosten. Ska bli spännande att se om de vi tagit in tar sig.

Bitte och Ann-Maj fick problem att ta sig in i England pga ett vad vi förstår missförstånd. Allt är nu hur som helst fixat och de är återförenade med de andra *Phu*

Så himla duktiga kompisar har vi också haft på LRK-östras WT (Cobber kanske skulle ha varit där istället?)
Ett speciellt och STORT grattis till Inga och Kenzo som kom på delad tredjeplats i ÖKL med 90 poäng (tvåan 91 poäng och ettan 92 poäng). Ni är så väl värda detta…som ni har kämpat!
Lilla söta Wallepojken kom 4:a i NKL och Hero 6:a i ÖKL. Eva K kom fyra i ÖKL.
Vi har sagt det förr men säger det igen. NI ÄR BÄST ALLIHOP!

Ett stort grattis också till alla Thorsvi-ekipage som placerade sig så bra. Anita och Speys visa framtassarna och knep en andraplats i Elit. Bra jobbat brudar!

Nu blir det en sen middag och i morgon åker vi till Ornö.

Kram till er alla och en trevlig helg önskar vi er!9 comments

 1. Inger:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Man blir alldeles matt när man hör allt ni hinner med!
  Tack för igår - jättebra träning, tack för utsökt plommonmarmelad!
  Kram
  /Inger & Douglas

 2. Åsa:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Ja, såklart ni skulle ha varit hos oss istället. Skyll er själva! :-)

  Nejdå, jag skojar bara. Fast vi hoppas vi får se er nästa gång.

  Må gott!

  Väldigt Trött Provledare

  :-)

 3. Märta:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Åh vad synd med KKL-debuten, fast jag skrattade när jag läste din beskrivning av viltbytet ;-) ! Men det ordnar sig nog med mer jaktrutin! På’t igen!

 4. Inga:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Hej

  Vi saknade er på WT:t i går.Dagen var såklart jättetrevlig och inte blev den sämre av att Kenzo gnodde ihop höga poäng, han var samlad o fokuserad på sina uppgifter.
  Ang Cobbers KKL så är det väl bara att “bryta ihop” och på’t igen nästa år då han säkert har mognat o vet att “uppföra” sig.

  Vi ses snart
  Inga

 5. Tina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Sicken liten buse men det är svårt att vara i hetluften. Lite mer rutin så grejar ni det.
  Kram

 6. Boel:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Synd att det inte gick riktigt som det var tänkt, men bättre med en hund som vill för mycket än för lite! Och ni fick ju en dag på slottet ;-) !
  Ha det toppen, vi syns framöver!
  kram
  Boel

 7. Gisela:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Jag håller med Boel, “ni fick ju en dag på slottet” och Peter är en hel del mer erfaren, allt går inte som man tänkt sig med våra fyrbenta.

  Spännande att prova, eller hur. Vilken annan dag och på vilken annan plats så kommer det gå bra. Sånt händer och det är inte alltid som man tänkt sig även om ni varit på flera praktiska jakter.

  Ni har ju en kanonkille i den hunden!

  Må så gott och hälsa!

  /Gisela

 8. Britt:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  På det slottet tror jag minsann att även jag och min gamle Shag har varit och apporterat, för 100 år sedan eller så:-)Som minne därifrån har jag fortfarande ett litet silvermärke på hatten.

  Synd att inte provet gick vägen, är säker på att det går vägen på nästa försök…..bara på’t igen.

  Fina bilder från provet också, precis som vanligt alltså!

  Kram

 9. Kristina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  De är bara att bryta ihop och komma igen. Helt rätt varför skall man inte tycka om sin hund bara för att de brinnertill någon gång. Så vad är en dag på slottet. ;)
  Kristina med familjLeave a Reply