12
October
2009

Något skumt…11


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

har hänt med bloggen så jag kan inte längre lägga ut bilder :(

Kristina hade vänligheten att bjuda med oss på jakt denna helg och den var såååå bra. Varför då? Jo för det var noll prestige och vi var egentligen bara där för att träna. Helt perfekt! Jag hade Benny med på två såter men han fick inte hämta något. “Bara” insupa atmosfären liksom :)
Hero var superduktig och lyssnade kanonbra på Kristinas signaler. Cobber skickades på en vingad and som seglade lååångt men han hade verkligen full koll och levererade som sig bör :) Cobbers styrka är verkligen att han om möjligt är snabbare in än ut ;) Han fick leta länge efter denna and som förmodligen krupit ned i det höga vissna gräset men jösses vilken bra viltfinnare han är den vovven :)

I kväll lanserade vi vår nya hemsida och jag hoppas ni alla om brukar kika in här hjälper oss att föra den vidare.
http://retrievertraining.eu/
Alla har vi ju en dröm….eller hur. Vår dröm var att köpa en gård, kunna hysa in vänner och bekanta och samtidigt kunna dela med oss av det roligaste i livet, nämligen träning av våra hundar :)
Det tar mig emot att säga det på ett sätt men på ett sätt inte att mitt (Jills) jobb verkar vara lite si och så med. Efter 10 år som supporttekniker åt allt från “gubbar” som klättrar i stolpar och ritar kartor till kabelgrävare och till “Telianer” som behöver nytt lösenord till domänen inte längre ha en uppgift. Det känns tungt och jag kommer liksom på ett sätt sakna de Teliaanställda som brukade ringa från skogarna i norr till de från skogarna i söder ;) Gamla goa gubbar hade man ofta chans att prata med liksom!

Nu är kanske chansen kommen? Ska det bli verklighet liksom att kunna uppfylla en dröm man länge haft?
Det visar sig ;)

Hjälp oss gärna hur som helst att marknadsföra vår kommande verksamhet!
http://www.retrievertraining.eu


26
September
2009

Vad är en dag på slottet…9


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

slottet1.jpg

Ganska OK förmodligen om man jämför med dagens KKL ;)
“Lilla” Cobban ligger bra till hos husse trots dagens fadäs. Husse tycker om sin lilla hund ändå säger han och konstaterar att Cobber har inte den rutin, mognad och erfarenhet som krävs. Dagens jakt blev betydligt hetare än vad Cobber någonsin utsatts för och för att slita en gammal klyscha så kan man lugnt konstatera att “sådär har min hund aldrig gjort tidigare!!

På första såten blev det inget apporterat. Jaktledaren hade varit noga med att säga till att allt som landade på “vår” sida var för provhundarna men den Cobber skickades på hämtades ändå av en annan hund. Cobbers + var att han lät sig kallas in utan problem (man måste ju se det positiva…eller hur…?)
Såt nr. två var Cobber redan på vägen ut hetare än 20 välkokta potatisar i en kastrull men höll sig ändå bra tills det på den öppna åkern dammade ner and efter and. Först fick han hämta en vilket han gjorde riktigt bra då den låg en bra bit ut men sen kunde han liksom inte hålla sig i skinnet utan knallade :(

IMG_8476.JPG
På G redan på första såten kan man lugnt säga…ordet sitt har han tydligen ALDRIG hört tidigare ;)

IMG_8479.JPG
Jag har FULL KOLL husse!

IMG_8489.JPG
Äntligen får man hämta en pippi!

IMG_8491.JPG
Ja, vad säger man? Typ SUPER taggad eller nå`t ;)

På knallningen ut på fältet fick han parkamratens KKL-hund i hasorna och man riktigt såg hur de tävlade ut för att se vem som hann först. Väl där ute började dom typ byta vilt med varandra :shock: “a men om du tar min…så tar jag din…och sen hjälps vi åt med den tredje” vojne vojne!
Riktigt illa med tanke på att Peter faktiskt trodde Cobber skulle greja detta trots att han är het men ja, det är väl bara till att bryta ihop och komma igen. Bara att inse att det krävs ett otal jakter och mycket rutin för att klara ett KKL. Trots allt gjorde Cobban ett kanonjobb på efterapporteringen. Riktigt duktig var han till och med ;)

IMG_2330.JPG
När vi kom hem blev det straffkommendering ut å hugga skog för husse :)
Nädå, skämt å sido men efter att vi rensat massor av ris och skulle tippa det på eldningshögen fick vi se att just där växter det meterhöga tomatplantor i MASSOR. Några sitter numer i vatten i en hink i uterummet och några har vi planterat i en stor kruka och ställt i växthuset. Tror knappast de ute överlever frosten. Ska bli spännande att se om de vi tagit in tar sig.

Bitte och Ann-Maj fick problem att ta sig in i England pga ett vad vi förstår missförstånd. Allt är nu hur som helst fixat och de är återförenade med de andra *Phu*

Så himla duktiga kompisar har vi också haft på LRK-östras WT (Cobber kanske skulle ha varit där istället?)
Ett speciellt och STORT grattis till Inga och Kenzo som kom på delad tredjeplats i ÖKL med 90 poäng (tvåan 91 poäng och ettan 92 poäng). Ni är så väl värda detta…som ni har kämpat!
Lilla söta Wallepojken kom 4:a i NKL och Hero 6:a i ÖKL. Eva K kom fyra i ÖKL.
Vi har sagt det förr men säger det igen. NI ÄR BÄST ALLIHOP!

Ett stort grattis också till alla Thorsvi-ekipage som placerade sig så bra. Anita och Speys visa framtassarna och knep en andraplats i Elit. Bra jobbat brudar!

Nu blir det en sen middag och i morgon åker vi till Ornö.

Kram till er alla och en trevlig helg önskar vi er!

17
September
2009

Härliga septemberdagar…7


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Gillar verkligen den klara och lite kyliga höstluften. Den är skön att dra ned i lungorna :)
Apropå det så är det nu snart 9 månader sedan jag slutade röka *stolt*

I måndags var Sofia med Grim och Inger med Douglas här och tränade. Vi körde långa linjetag till minnesområde, markeringar som blev längre och längre och som vi till slut skickade på från andra sidan diket och hopp över fårstängsel (separat). Fantastiskt duktiga var de alla tre. Stadge och fotgåendeträning blir det ju en hel del också. Efteråt fick vi avnjuta Ingers goda orientaliska linssoppa som hon haft med sig *mums*. Gången innan hade Sofia gjort en supergod blomkålssoppa så nästa gång är det min tur. Lutar åt en finsk korvsoppa ;)

Tisdagen tillbringade Peter och Cobber på andjakt i underbart väder. När de kom hem gick vi en sväng ner till sjön och hundarna fick bada och simma lite bäst de ville.
IMG_2236.JPG          IMG_2261.JPG
På väg ner till sjön.          Cobber spanar!

IMG_2263.JPG
Cobber och Benny ute och “finsimmar” lite.

IMG_2270.JPG
och Eizor undrar nog vart dom tar vägen…

Det har även hänt lite mindre roliga saker och det är att efter den 1/10 har jag inte längre kvar mitt jobb som support tekniker. Verksamheten som ska konsolideras till andra orter (lååångt härifrån) finns således inte kvar för de som inte väljer att flytta. Vi ska givetvis vara tillgängliga för andra konsultuppdrag men mitt suveräna läge att kunna jobba hemifrån 3 dagar i veckan lär ju inte vara kvar om jag får ett nytt uppdrag  :cry:

Vi hade ju så småningom tänkt att försöka försörja oss en liten del på gården med bland annat kursverksamhet men allt är ju långt ifrån klart för det. Att kunna erbjuda bra boende känns ju som en viktig del och vi hade tänkt fixa toalett och pentry i magasinet, bygga gästhundboxar i lilla stallet, fixa en teorilokal i ladan, bygga sovutrymme i magasinet etc etc och detta är ju inte gjort på en kafferast direkt ;)
Vi får väl se vad vi får till och om vi lyckas få hit bra instruktörer.
Håll tummarna!

På lördag bär det av på andjakt igen och i slutet av september går Peter och Cobber KKL. Vi får hoppas Cobber sköter sig lika bra *peppar peppar* som han hitills gjort på jakterna.


29
August
2009

Rubriken Grattis…4


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

vill vi gärna använda många ggr. :)
Bennys mamma Day med matte Lena fick idag sin 3:e 1:a i EKL.
Bitte och Riko 1:a ÖKL. Stort grattis!
Cobbers syster Bonus med matte Susanna fick en 2:a i ÖKL-debuten.
Bra jobbat och grattis till er!

Grabbarna är hemma hos oss. De var ute i regnet igår kväll och fiskade utan lycka. De kom hem till bastu, god middag och om jag får säga, ganska hög mysfaktor med MÅNGA levande ljus i hela huset.

IMG_1670.JPG

Nu sitter de och tittar på “Män som hatar kvinnor” efter en heldag ute på sjön med lite bättre fiskelycka medan vi förbereder middagen.

Rätt så möra är vi efter en hel dags jakt men nöjda och glada med hundarnas insatser.
Inte så många apporter men då det är ganska tungsprungna marker och MYCKET vass (som gör det snudd på omöjligt att markera på vattnet) så har de fått gneta på ordentligt. Eizor piper en del om det blir får lång väntan men inte så det stör nämnvärt. Då brukar jag skicka ut honom att stöta lite så han får arbeta.
Cobber har skött sig exemplariskt på sin första andjakt och husse är jättenöjd. Tyst, stadig och när det kommer till att jobba är det ju liksom ingen tvekan om vad som finns i dessa gener :)
Både Eizor och Cobber blödde ordentligt runt ögon och nos och ger inte upp i första taget även om det tar emot lite. Duktiga killar!
Hermes har varit ute på lite eftersök. Det är hans styrka och han gjorde det bra. Benny var med ut vid ett av eftersöken men fick bara titta på. Han tycks ha blivit trött bara av att titta *hihi* för nu sover de djupt alla fyra.

Tack alla för en härlig jaktdag!

IMG_1684.JPG


17
January
2009

Jakt!1


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Peter blev medbjuden på sin första rådjursjakt med bössa av Eva K idag. Inga skott avlossades men 17 djur sågs det sammanlagt, alla för långt bort dock. Det är vissa restriktioner i reservatat så man får inte skjuta med kula på lördagar.

Cobber har fått sitta med Peter på pass. Han tyckte nog det var lite konstigt att Peter hade bössan med sig OCH en wetbed till honom ;) En skön och trevlig dag har de haft!

I morgon skulle vi ha träffats ett gäng för att träna, grilla korv mm här hemma. I sista stund får vi dock veta att de ska ha en stor jakt här så vi blir tvungna att ställa in. Så himla tråkigt när man planerat och fixat. Tror kanske de har 3-4 jakter om året här så är det inte typiskt att det krockar.
Som Anita sa, dessa J*la jägare :P

Jaja, då får vi fortsätta snickra och pyssla hemma istället och det är väl bra men kanske inte riktigt liiika kul som att träna hund ;)

19
November
2008

Fasanjakt!4


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

I riktigt uruselt väder var vi på Fasanjakt igår, Cobber och jag.
Blev inte mycket fågel men en riktigt trevlig dag med trevligt jaktsällskap. Nyttigt för hundarna att det inte alltid är massor att hämta. Cobber la sig till och med ner en stund på sista såten :)

Cobber låg mest hela kvällen i soffan med alla fyra i vädret och snarkade ljudligt. Hela garnityret synligt då läpparna bara trillade ner och han reagerade knappt då Eizor var fram och pussade på honom.

Efter Jakt & Fiske tror jag minsann mina snarkningar också blev ljudliga där bredvid Cobber i soffan.

/Peter

11
November
2008

En glädjens dag :o)7


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Igår skrev Dennie teoriprovet till körkortet. Det gick galant och det var POC enl. honom :P
Det gäller att hänga med i alla förkortningar på MSN (vadå gammal?? Jag?)  ”Piece Of Cake” om nu någon undrar :)

Idag var det dags för uppkörning och när jag skickade SMS och frågade hur det gått och sa att jag började få kramp i tummen så fick jag bara till svar att “Du kan släppa nu”…inte ett ord om hur det hade gått…jädrans skitunge ;)
Det hade i alla fall gått bra även det så nu är även yngsta sonen med körkort.
GRATTIS!!! dance-cpatch.gif highfive.gif image001.gif Det är ju inte utan att man blir stolt som mamma.

Peter och Cobber har även idag varit iväg på fasanjakt hela dagen och Peter rapporterar från bilen på väg hem att han är såå stolt och glad över Cobber som har skött sig JÄTTE bra hela dagen. Lite trött och tom i huvudet var han på sista såten och Peter skickade därför bara på skammat som snabbt skulle in. Första jakten hade Peter haft kopplet på då det trillade som mest men idag hade han haft honom lös mest hela tiden. Han visade jättebra stadga och följsamhet även idag och Peter lät helt lyrisk på telefon :)
Ett kvitto på att inkallningen sitter bra var också att Peter och Peter råkade skicka sina hundar på samma fågel. Higgins hann först och Peter kallar snabbt in Cobber som direkt vänder hem till husse. Känns tryggt!

Nu blir det några dagars vila för Cobban som just nu ligger och kniiiper ihop ögonen :)

Vilken dag!

VOV dog3.gif

8
November
2008

Stöld och jakt!5


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Nu är det min tur :)
Bara måste stjäla den här underbara bilden från Norrbloms på den nyblivne jaktchampion Guinness.

skvaller_guinnesskudde.jpg
Foto: Norrblom

Guinness har fått presenter som hon bär runt på. Cobber bär också ALLTID på saker. Spelar ingen roll om det är en klädnypa el. en sko men bäras ska det. Har hänt mer än en gång att han somnat med något hängandes i mungipan :)
Den fina kudden har Guinness fått av Sofia och Lisa som för övrigt idag tillsammans med Bitte åker på en månad lång resa till England. Är man avis eller är man avis? ;) Deras resa kan man följa under Askrike Prat hos Bitte och vidare in på “England november 2008″. Vi önskar er en underbar resa!

Idag är Peter och Cobber på sin första riktiga jakt tillsammans. Det är Fasanjakt och Peter går under sträng uppsikt av Jörgen :) Känns väldigt viktigt att första jakten blir en positiv, lugn, harmonisk och LYDIG upplevelse ;) Håll tummarna att det går bra! Rapport kommer senare!

Uppdateringar på själva hemsidan har halkat efter totalt. Anledningen är att all data ligger på tröskverket till dator som gör sitt bästa för att inte samarbeta med mig. Ska försöka flytta över allt till den lilla bärbara SNÄLLA maskinen (vilken dag som helst ;) ) men nu väntar en långprommis med Hermes och Eizor och sedan ska jag försöka ta tag i “roliga” bitar här hemma som att vika tvätt mm.

[18:50]
Peter har kommit hem med en trött hund ;)
Cobbers första jakt och det har gått jättebra. Inget apporterande under skytte utan bara efterapportering och det är väl himla bra att kunna starta med. Kanske inte så kul att gå med på första jakten och känna att man måste skicka hunden. Cobber har varit följsam och lättstyrd till olika områden, inkallning har funkat till 100% och att apportera skadeskjutet var inga problem.
Peter är jättglad att han fick chansen att följa med och att Cobber dessutom har skött sig bra gör ju inget :)

Efter att hela flocken nu har ätit middag så känns det som vi ska slita lite på soffan :P

IMG_6233.jpg 

Trevlig Helg!