10
May
2009

Där satt den :o)


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Peter och Cobban är glada och stolta. Ettan i hamn :) och det känns riktigt roligt efter den lite snöpliga tvåan i höstas!

IMG_1755.JPG
Peter och Cobber på väg 

Provet var upplagt rakt och enkelt men ändå lite klurigt och annorlunda. Vattnet var fullt med grönt så det gällde verkligen för hundarna att markera bra.

IMG_1768.JPG
Första markeringen på väg in

En enkelmarkering på vatten inledde och sedan transport till nästa enkelmarkering på vatten. Efter detta transport upp till landmarkering men som man skulle vända ifrån och transportera sig ner till vattnet igen där en tredje vattenmarkering kom i kanten. (Ganska lång transport för hunden från vattnet till föraren.) Tillbaka upp till landmarkeringen där vissa skickade som linjetag men Peter valde att köra som minnesmarkering efter att Cobber först tittat på Peter och sedan “låste” blicken på markeringen för att visa att “jag minns den” och visst gjorde han det :)   Sedan vidare transport till söket.

IMG_1782.JPG
Här har de vänt från landmarkeringen och väntar in skytten

Cobber var duktig. Het och på som han brukar men Peter fick beröm för att föra hunden lugnt och sansat och det är ju roligt. Fotgåendet var bra om än Peter hade velat ha det snäppet bättre men han var stadig vid sidan. Liite på håret snabb ut på första markeringen men på andra höll Peter honom några extra sekunder för att visa att han är stadig.

IMG_1776.JPG IMG_1786.JPG IMG_1788.JPG IMG_1795.JPG
IMG_1806.JPG IMG_1812.JPG IMG_1829.JPG IMG_1832.JPG
Bra avlämningar.

IMG_1842.JPG 

IMG_1843.JPG
Matte matte…såg du vad duktig jag var :)

Kritik:

Samarbetsvilja: Helt OK för klassen
Sökarbete: Lägger upp ett väl anpassat sök i djup och bredd, nyttjar vinden på ett bra sätt och blir därav effektiv.
Fart: Väl anpassad
Uthållighet: Håller bra hela provet
Näsa: Används mycket väl
Dirigerbarhet: Går att styra till anvisat område på ett bra sätt
Markeringsförmåga: Klarar vattenmarkering nr.1 bra, klarar även nr. 2 och 3 utmärkt.
Skottreaktion: Normal
Stadga: Har en liten tendens att gå vid första markering på vatten men kan hållas, vid övriga markeringar bra, bra fotgående.
Apporteringslust: Spontana upptag, kan förmås att inte byta vilt genom förarens signaler, har för övrigt inga problem med inlevereringar.
Apportgrepp: Mjukt och lämpligt apporteringsgrepp med mestadels bra avlämningar
Simteknik: Utmärkt
Vattenarbete: Arbetar med stor passion i vatten
Hundtolerans: Störs ej under andra hundars arbete
Sammanfattande kritik: En hane som idag löser samtliga uppgifter på provet på ett mycket förtjänstfullt sätt, tillsammans med sin förare, därav dagens pris.
Domare: Roger Westerman

Vi säger också grattis till Ewa och Stråla samt Jennifer och Draken som båda idag fick 1:a HP19 comments

 1. Britt:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Fan (ursäkta svordomen) så kul att 1:an satt idag!

  Miljoners GRATTIS till Cobban och husse Peter!!

  /Britt

 2. Anita N:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Vilka killar!!

 3. agnetha:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Snyggt jobbat brorsan!!!
  önskar syrran Kiwi

 4. Märta:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Jäklar vad bra, jättestort grattis!

 5. Åsa:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  VOV!! VOV!! VOV!! VOV!!

  Översatt:
  Grattis “brorsan”! Plättlätt för en kille som du såklart, men det visste jag redan innan.

  /Mocca

  PS. Matte hälsar oxå och grattar!!

 6. Åsa:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Snyggt jobbat brorsan!!!
  Antar att fotgåendet funkade idag.

  Grattis önskar syrran Edda med flock

 7. Susanne:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  STORT grattis till ettan!!!!

 8. Sverker:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Gött! :) Grattis!

 9. Ingela:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  STORT GRATTIS från oss i Kil!

 10. Tina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Oj det var lite klurigt med alla transporter men fantastiskt kul att ni grejade hela provet. Och välförtjänt beröm till Peter också, härligt.
  Stort grattis igen!

 11. Lotta B:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  STORT GRATTIS Peter & Cobber!!!

 12. Jenny:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Stort grattis till duktig hund & duktig förare! Hurra vad ni är bra! :)

 13. Maria:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Grattis Grattis till Peter o Cobber! Hälsningar Maria & Arraks

 14. Eva o Kasper:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Jättegrattis!

 15. Maria och Dennis:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Jättegrattis till ett välförtjänt förstapris! Och lycka till i öppenklassen!

  Kram från oss

 16. Kristina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Hallå
  Vad kan man säga - JO - Ett JÄTTE stort GRATTIS
  toppen kul
  Hälsningar från Kristina på Gotland

 17. Fran:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  STORT GRATTIS!!!
  vilka killar!!!

 18. Susanne:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Jättegrattis kompis!
  Jag visste att du skulle klara det!

  Loke (och Susanne)

 19. Inger & Douglas:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Åh, vad bra gjort! Grattis!
  Inger & DouglasLeave a Reply