29
September
2008

Prov i Nyköping


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Först och främst ett STORT grattis till Anita och Guinness som placerade sig på en hedrande fjärdeplats på RM :)
Så himla bra gjort av er tycker vi och vi är alla stolta och glada över er insats!

Igår var det dags för provstart igen för Peter och Cobber och det genererade ett andrapris. En “fintvåa” då det var väldigt nära ett förstapris känns det som. Peter är supernöjd med “lilla” Cobban som gjorde ett strålande jobb och visade att alla fina Retrieveranlag finns på plats. Det som gjorde att det blev ett andrapris var att Cobber skakade sig med and i munnen på väg upp från vattnet så den gick sönder och detta störde helhetsintrycket :(
Peter sa lite “a a” när han såg att Cobber var på väg att skaka och inte vet jag hur hundar “tänker” men han vet ju att man inte ska släppa viltet annat än i husses händer. I det här läget hade det ju faktiskt varit bättre att han lagt ned viltet, men men…
Det blåste ganska mycket och Cobber fick rejält med vatten i örat men det är ju ingen ursäkt ;)
Vi var i god tid till samlingen och hann att se ett par ekipage på Åke Liedgrens NKL ruta. Kan ju vara bra att se några innan egen start tänkte Peter men nu blev det så att EKL ekipagen var klara på den andra “rutan” så Ulf dömde 5 NKL hundar där så något provupplägg hann vi inte se innan.
Bo Ferm visade sig tyvärr vara sjuk och det är ju tur det finns domare som kan ställa upp med så kort varsel så de slapp ställa in provet. Lasse Johnsson hade dömt på lördagen.

IMG_4449.JPG
Peter och Cobber på väg till provplatsen.

IMG_4458.JPG
*Suck* måste vi posera här ;)

Ulf Göranzon som dömde tyckte att Cobber var spektakulär och rolig att se i arbete. Alla grepp och avlämningar var i övrigt jättebra. Han är snudd på snabbare in med apporten än ut och trots att han är riktigt het så är följsamheten bra och han sitter stadigt vid sidan. Peter var kanske lite orolig att det skulle bli problem att få ut Cobber på djupet i söket som låg i ganska stark medvind men 5 vilt kom in hur snabbt och lätt som helst :)

IMG_4461.JPG
Lite fotgående som uppvärmning

IMG_4474.JPG
Markerar första landmarkeringen som hamnade uppe på en slänt med dolt nedslag i brännässlor

IMG_4480.JPG
Fina avlämningar i hand rakt igenom

IMG_4482.JPG
På väg in med vattenmarkering

IMG_4500.JPG
Lämna först och skaka sen *hmm* ;)

IMG_4509.JPG IMG_4513.JPG IMG_4515.JPG IMG_4523.JPG
Cobber i arbete på söket

Samarbetsvilja: Samarbetar bra med sin förare
Sökarbete: Söker målmedvetet och intresserat och finner snabbt 5 vilt, blir därefter aningens splittrad
Fart: Hög
Uthållighet: Utmärkt
Näsa: Använder sin näsa
Dirigerbarhet: I huvudsak uppmärksam på sin förare
Markeringsförmåga: Markerar samtliga vilt bra, finner viltet
Skottreaktion: Uppmärksam i skott
Stadga: Sitter tyst och stilla
Apporteringslust: Spontana upplockningar och bra inlevereringar
Apportgrepp: Är övervägande mjukt men rister sig så kraftigt vid vattenapport att viltet skadas, bra avlämningar
Simteknik: Simmar starkt
Vattenarbete: Stor vattenpassion
Hundtolerans:
Sammanfattande kritik: En mycket stark hund med appoteringslust som löser dagens uppgifter bra. Det skadade viltet stör helhetsintrycket
Pris: 2
Domare: Ulf Göranzon  

 
16 comments

 1. Kristina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Jätte Grattis till fin framgång på provet. De är bara att säga - … … and :(

  TIll våren sitter de.

  Jätte Grattis till Anita. Jätte kul

  Kram Kristina, Åke, Hero och Walle

 2. Gisela:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Grattis och vilken osis med vatten i örat…annars hade det ju garanterat blivit en 1:a. Ni vet ju att han kan!

  Ja vilken mamma han har den “lilla” Cobber, vad roligt att hon och Anita arbetade så bra tillsammans - häftigt!

  Fina bilder du tagit!

  /Gisela

 3. Fran:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Åhh vilken fin kritik, trisst med anden! Men jag förstår Cobber…vatten i örat, fy…obehagligt…fast tänk vad duktig han var som ändå höll kvar anden…dom flesta hade droppat!

  Jag tycker Peter o Cobban är superduktiga! Grattis till 2an!

  kramar Fran o labbedårarna

 4. Susanne:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Hej och Grattis till tvåan….det är inte så illa! Jättegrattis till er säger vi bägge!

  Susanne och Loke!

 5. Ingela:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  GRATTIS!!! Jättefin kritik, verkligen otur att få vatten i örat, händer ju ibland men himla osis just på ett prov.

 6. Tina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  3:e gången jag försöker skriva.

  Vi vet att ni är 1:a prismässiga, det är bara en formalitet. Domaren var säkert extra petig för att han såg hur duktiga ni var. Stort grattis och bra jobbat!
  Kramar
  Tina

 7. Åsa & vovvarna:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Starkt jobbat brorsan! Solklar etta tycker jag. Fattar inte domaren att man måste få skaka ur vatten ur örat även om man har vattenapporterat? Han skulle pröva själv tycker jag, så får han se hur lätt det är!

  Nospussar från syrran i Uppsala.
  Ps. Matte hälsar att hon tycker att du och husse är ett störtskönt team, nästa gång sitter ettan där!

 8. Maria och Dennis:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Jättegrattis!Vilka killar!Och vilken fin kritik!Det låter som en etta. Ha det gott!

  Maria o Dennis

 9. Inga:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Hej

  Grattis Peter o Cobber

  Ha ha , vad kul det låter med en “fintvåa”, har aldrig hört det förut. Undrar om treor är “fultreor”
  Ja nästa gång då jäklar ska 1:an sitta som en smäckkkk :)

  Inga

 10. Susanne:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Stort grattis till en bra 2:a. Nästa gång blir det säkert en 1:a. Leo hälsar att vatten i öronen är hemskt irriterande.

 11. Cina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Sicken osis med den sönderskakade anden, annars lät det som om provet gick galant.

  Grattis till nästan en stark tvåa -;)

 12. Cina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  ähhhh, jag menade ju en stark tvåa..

 13. Maria H:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Härlig kritik, det är en kanonhund ni har! Synd på anden (den måste ha varit död länge ;) som inte tålde lite rusk)Grattis till fintvåan!

  Kram
  Maria Nelson & Nova ( som lääääängtar efter en “fuletta” he,he)

 14. Britt:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Stolpe ut…. 2:a igen ….. asch då, inte kul när man vet att hunden kan. Grattis i alla fall till ett 1:a pris jobb och till att få starta på prov till våren igen;-)

  Vi får glädjas åt morsorna istället!!

 15. Jennifer:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Grattis till en grymt stark 2:a. Kanonkritik, missödet kan hända alla. Även den bästa-Cobber;) Men det var retligt nära. Fasen också!! Jaha det är bara att vänta till nästa år…eller?! Har ni anmält til Ornö?
  Ha det gott!
  Jennifer

 16. Sofia:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Hej!
  Men fy, stolpe ut! Trist i statistiken, men OJ vilken härlig HUND! Och det är ju DET som räknas. Ettan kommer, bara att fortsätta jobba i den fina stilen som ni har. Jill, vad dukti´g du var med kameran!Leave a Reply