13
October
2008

LRK/Östras WT


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Ojoj, vilken härlig dag vi hade allihop. En sådan man kan leva länge på med massor av duktiga hundar, förare, domare, funktionärer, ett trevligt upplägg och ett fantastiskt höstväder. Det finns verkligen sämre sätt att spendera en söndag på :)

Jag fick kameran runt halsen idag och följde såklart Peter och Cobber runt på stationerna i NKL. Han är verkligen något speciellt den hunden…att se den enorma viljan att göra rätt TILLSAMMANS med husse i kombination med den stora jaktlust han besitter är häftigt :)

Station 1: Närsök med domare Elisabeth Sahlin.
Blev lite vid och Peter fick kalla närmare några ggr. men så fort Peter la på närsöksignalen så var näsan i backen och han letade intensivt och litade verkligen på Peters signal. Enl. Tina som var funkis så var han den enda hunden som hittade en av de tre dummies som låg ute. (2 av 3 skulle in). Nedgrävda var de också ;)
Peter fick ta med sig hem att det är himla bra att ha en signal för inkallning (hela vägen) och en för “kom nämare”.
15 poäng

Station 2 och 3: Dubbelstation med en markering och sedan ett linjetag till samma område. Domare Peggy Westerlund.
Det såg verkligen ut som Cobber markerade och det trodde han sig förmodligen ha gjort för han gick rakt ut till rätt område men susade förbi i 180 (han som ibland markerar för kort). Markeringen hamnade mitt i ett stenröse och där var det noll vittring och det där med avståndsbedömning behövs tränas mer på. Peter chansade och kallde hemåt, blåste stopp och skickade ut igen men samma visa….susade förbi. Tror det var på tredje försöket han fick in den med hjälp av stopp och närsök. Måste säga att det var kul att se att Cobber gick att styra så bra med tanke på hur lite detta tränats (ännu ett tecken på att han verkligen vill samarbeta och göra rätt). Peter skickar sedan Cobber på linjetaget och efter ca. 15 meter stannar han till och tittar på Peter men vänder klockrent på Peters UT. Det blev ändå lite styrning här också men båda apporterna kom hem.
7 poäng

Station 4: Två enkelmarkeringar. Domare Peder Daamgard.
Den första markeringen hamnade en bit uppe på ett berg och rullade sedan ned en bit och hamnade bakom en enbuske. SPIK! :) Den andra markeringen kom från berget och hamnade ute på öppen gräsmark. Cobber gick förbi två meter, tvärvände, hittade och levererade snabbt hem. Bra fotgående, bra stadga, bra avlämningar och superduper markerat gav 20 poäng (dagens enda på denna station)

Station 5: Enkelmarkering på vatten. Domare Peter Flinck
På denna markering stod ekipaget uppe i en slänt och markeringen gick i lite tunn vass. Tydligt plask dock och Cobber spikade även denna. Skakade lite på vägen upp med dummyn i mun men i övrigt ett klockrent arbete. Peter själv kände att han kanske var lite snabbt iväg så stadga vid vatten och som vi visste sedan tidigare…lämna först—skaka sen ;)
18 poäng

Ja som ni förstår så är Peter JÄTTE nöjd :)

IMG_4922.JPG
Cobber verkar rätt nöjd han också efter vattenarbetet och dagens sista station :)

Cobbers syster Bonus och matte Susanna fick ihop hela 83 poäng :) Inte illa och bra kämpat.
Kul att se er det lilla vi hann ses. Grattiskramar i stora lass.

På eftermiddagen var Peter skytt då det var dags för ÖKL och ELIT hundarna.
Jag gick runt och försökte fota på olika stationer men eftersom det var motljus nästan överallt och nacken protesterade så snodde jag Peders ryggsäck på dubbelstationen och blev kvar där :)

Kristina och Hero kom på tredjeplats i ÖKL. STORT Grattis till er och många bamsekramar. Tina och Freddie gjorde ett kanonjobb men det räckte inte lika långt den här gången. Duktiga var ni i alla fall (och nöjda) och det är ju huvudsaken :) och en hedrande femteplacering blev det ju :P

Bilder från dagen finns här.

Tack alla för en underbar dag!

ps. Så roligt att se Tiger på G. Han som varit så dålig och det var riktigt oroväckande ett tag. Kramar till dig Patricia och snart kanske han inte tycker det är FÖR kul att vara på banan igen ;)4 comments

 1. Maria och Dennis:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Hej! Tack för ett fint reportage och bra bilder - det kändes nästan som man var där. Roligt att det gick bra för alla träningskompisar! Uj, vad jag blir sugen på att starta, men vi har inte kommit så långt än.

  Kramisar

 2. Gisela:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Vad kul att läsa, han är ju duktig er “lille pojk”.
  Så OTROLIGT fin bild på honom, fantastiskt utryck!

  /Gisela

 3. Susanne:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Vilka fina bilder du har tagit. Och vad snygg och duktig Cobber är!

 4. Tina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Stort grattis till 20 poängaren. Det var verkligen kul att se Cobber på “min” station. Kom vi 5:a? Det har jag missat, har inte hunnit sitta och kolla på web-sidor så mycket i veckan. Nu ska jag kolla bilder.
  Kram
  TinaLeave a Reply