17
March
2006

Träningsdag i Flen!


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Dagen började inte så bra. Det var en trafikolycka på E4:an och givetvis fastnade vi i köerna :o ( Vi missade våran planderade uppsamlingsplats för gemensam färd sista biten men med lite guidning från Tina så hittade vi fram och var på plats ca. 20 min. försenade men det var ingen fara då de precis börjat och det var ju såklart presentation och fika först så man kunde varva ner lite *phu*

Efter presentation och beskrivning av hundarna och ev. problem så tränade vi kontakt-kontakt och så lite kontakt :) Eizor var riktigt duktig!
Efter detta så blev det kontaktövningar med störningar i form av kastade dummies och tennisbollar och sedan även med en annan apporterade hund. Mycket nyttig träning. Både jag och Eizor var fokuserade till 100% och stadgan på Eizor var också 100%.
Inte en enda gång försökte han “tjuva”. Han tittade med intresse på vad som hände men vände sedan direkt upp blicken mot mig och tog kontakt. Mina duktiga lilla skrutt ;)

Vi bröt för lunch och vi satt alla ute och åt i solen medan hundarna fick vila i bilarna och efter lunch gick vi in igen för lite teori. Ännu en gång fick jag bekräftat det jag redan bekräftat att det är ordningen
Kontakt-Lydnad-Stadga-Pssivitet vi ska börja träningen med. Vi gick också igenom vad varje begrepp kunde innehålla vad gäller social kamplust, jaktkamplust mm.

Ut igen i det härliga vädret och denna gång stod vi på linje och tränade kontakt och stadga mha en harmaskin. Haren kom farandes framför nosarna på hundarna och trots att vi gjorde detta flera gången var det inte en enda av de 10 hundarna som försökte sticka efter :)

Efter detta kom vad vi trodde den riktigt svåra övningen med levande duvor. Alla hundar skötte sig exemplariskt. En fjäder hamnade på backen efter en lite närgången hund men det var allt. Eizor tittade nyfiket på den flaxande duvan som Håkan höll framför bara några decimeter från nosen men vände sedan direkt upp blicken och tog min kontakt *glad* och höll sig helt cool. Även inkallningen förbi duvorna gick jättebra!

Jag är så stolt över min hund som skötte sig så himla bra HELA dagen. Vi lärde oss massor (trots uteblivande av misslyckade moment ;) Framför allt så lärde jag mig att andas och förmedla ett lugn och en trygghet över till Eizor och det är nog det som känns allra bäst. Nu är det bara att träna träna träna.

Det jag retar mig lite på är att jag inte visste allt det jag vet idag när Eizor var valp men det är ju å andra sidan så det är. Han är ju trots allt min första hund och det vore väl konstigt om man var fullärd från början Det som är himla kul är att jag verkligen märker resultat och idag fick vi verkligen kvitto på att våra kontakt och stadgeövningar under vinterna har fungerat bra. Jag vågar dock inte ha honom lös tillsammans med de andra i träningsgänget ännu men det kommer!

Hermes skötte sig galant. Lite pip var det i början men det blev bättre och bättre. Ju mer kontakt han fick med Peter desto mindre pep han :) Hermes är ju smått godisgalen och jag tror Peter skulle kunna få honom att göra vad som helst för lite godis (inklusive söka bra ögonkontakt med husse) och vad 17…han är ju 6 år…då kan man väl få muta lite ;)

Några bilder blev det men knappt några på själva träningen eftersom både Peter och jag var fullt fokuserade på annat. Vi var inte hemma förräns vid 19-tiden och efter middag och dusch så var vi rejält trötta. Vid 21-tiden låg vi två i varsin soffa och snusade om vart annat. Hermes och Eizor låg nedanför våra respektive soffor och rörde sig knappt en millimeter på flera timmar :)

Ska försöka få ut några bilder ikväll.

Kan varmt rekommendera Håkan och Karina!

Fick en bild nu idag av Tina på Peter och Hermes som undersöker duvan!1 comment

  1. Silk Floral Arrangements:

    Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

    I really do not normally reply to posts but I will in this case. WoW :)Leave a Reply