18
May
2010

Toppenträning…


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

blev det idag. Inger hade fått äran att lägga upp träningen och fokus var lugn å fin :)
Visst måsta man utmana ibland och tänja på gränserna men inte så mycket innan grunderna sitter till 110%.

Vi inledde med fotgående en bit ifrån varandra och sedan närmade vi oss och gick fot mellan ekipagen.
Kristina hade med sina två “harar” i långlina som studsade fram i 10 cm. klövervall. Det gick bra till en början men sen blev det lite för mycket för Benny-BUS. (Jag hade faktiskt glömt att koppla honom, vilket hade varit mest schysst mot hunden). Han kom dock och lämnade av den fint i hand *hehe*.

Mycket stadga, teckenträning, fotgående och passivitet blev det. Väldigt varmt och hundarna har nog inte riktigt vant sig.
Benny blev något fundersam över mina signaler då det visslades på en annan hund 50 meter bort men det är lagom störning för det var inte så svårt att bryta och visa att det faktiskt var han och jag och inget annat.

Vi avslutade med att Inger visade lite hur en exteriörbeskrvning går till och vad som kräva av hund och förare. Man vill ju gärna ha en hund som kan stå still och låta den kännas igenom av någon främmande, visa tänderna, låta sig mätas osv.
Tyvärr är det ju så att våra jaktavlade hundar inte alltid är så sociala och miljöstarka. Inger vet om någon ;)
(Nä, Benny har inga problem om någon undrar…han är social så det räcker :)

Avslutningsvis lämnade vi hundarna några meter och när alla lagt sig till ro och kopplade av bar det iväg in för en god kopp kaffe i uterummet.

Tack Inger, Kristina och Gisela för en mycket givande och bra träning. Kul också att vi kanske kan köra vidare på detta kvällstid så Gisela också kan vara med.
Nästa vecka står Kristina för planeringen och träningen blir hemma hos henne. Kul!

Peter & Cobber fick visa hur “Jens-rutan” fungerar. Gick bra förutom att det blev lite för kort avstånd så Cobber hade lite svårt med stoppet ;) *hehe* det gäller att träna även på korta avstånd.
Tänker lite på Mary som berättade om när hon dömde ett WT i Tyskland. Alla hundar av. ca 70 st. klarade markeringar på 150 meter men inte de på 60 meter som de susade förbi i 180 knyck. Hon dömde den stationen där markeringen var på 60 meter och 7 av 70 hundar klarade den och då pratar vi elitklass!

TUR att det alltid finns saker att träna på…eller hur :)

Efter en helkväll matinhandling i E-tuna såhägrar nu bingen.
Eva och Anders kommer vid sju i morgon bitti och då står äggröra och bacon på bordet :)

Sov Gott!1 comment

  1. Gisela:

    Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

    Tack själv och det var så kul. Bixa blev skitsur att inte hon kom på att man kunde ta hararna/kaninerna på snöret innan Benny kom på idén, jag hade svårt att ha kvar henne då…

    /GiselaLeave a Reply