8
March
2006

Lite blandat!


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Jag hade nu i och för sig redan bestämt mig för att inte starta Eizor på något B-prov förräns tidigast till hösten men nu är det bestämt att vårproven kommer att genomföras på dummies istället för vilt. Eizor är betydligt mer noggrann och apporterar vilt klart bättre än dummies som han har förmåga att tramsa med ibland men nu blir det inte så mycket annat än att träna enbart med dummies misstänker jag. På forumet Allt Om Hundar och på SSRK kan man läsa mer.
Det finns en rad olika uppfattningar om detta är bra eller inte.

Igår på promenaden fick Eizor ett linjetag ut på en tennisboll som belöning på en bra inkallning. Vi stod på vägen och tennisbollen låg ute på en tomt bredvid med säkert ½ meter snö. Jag visste exakt vart bollen var och skickade Eizor. Han flög över snövallen och rakt på bollen som inte låg mer än kanske 30 meter ut. Han hittade den inte men oj vad duktig han var ändå som inte gav upp. Han lät sig dirigeras jättebra i säkert 10 minuter.
Lyssnad klockrent på stoppsignal, tog höger-vänster-ut och närsöksignal hur bra som helst. Jättesynd att han inte hittade bollen då han (och jag) lagt ner mycket jobb på att hitta den och jag vill ju att han ska lita på mig att det finns något där på den platsen jag anvisar.
Klantigt av mig att kasta ut bollen i så djup snö *puckomatte*….och inte hade jag någon mer boll med mig heller…
Jag kallade in honom och kastade kopplet (det fina retrieverkopplet i läder) som givetvis hamnade på toppen av en stor snöfylld buske men han markerade fint och efter en del trixande fick han ned kopplet och levererade detta helt överlycklig…min lilla plutt.
Nu hade han i alla fall fått lyckas så vi var nöjda ändå när vi fortsatte hemåt.
*Det som göms i snö kommer upp i tö* ;)

Får passa på att säga ett stort Grattis till Tomas (uppfödaren) som fyllde 40 år igår! Hoppas du hade en trevlig födelsedag!



Leave a Reply