7
June
2008

Unghundsderby!


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Klockan ringde 03:03 (7 min. snooze) och sedan var det bara till att kliva upp. Vid 7-tiden var vi framme i Limmerhult på tidiga samlingen. Redan varmt ute och Peter tyckte det kändes skönt med tidiga samlingen för att slippa köra hund i 30 graders värme. Nu var ändå stationerna lagda så det mesta jobbet var i skugga så det var ju skönt. Det blev svårt nog ändå med värme, ingen vind och svåra vittringsförhållanden. Så roligt att se alla unghundar hålla ihop en hel dag och hela tiden göra sitt bästa.

Skriver stationerna i den ordning Peter och Cobber gick dom.

Station 1: Domare Karin Thunander. En till synes enkel markering som ändå visade sig vara ganska svår. Markeringen hamnade längst upp i en hage och hundarna passerade sol, skugga och ett dike där många hundar fastnade och irrade bort sig lite i vilken riktning och avstånd de skulle. Cobber klarade denna galant och fick en fullpoängare, 20 p :)

IMG_9790.jpg

Station 2: Domare Jens Palmqvist. En markering upp för en slänt och som hamnade på toppen med dolt nedslag. Cobber kom upp på slänten och höll sig fint i området och snabbt in med apporten. 17 p.

Station 3: Domare Sören Norén. Markering ut i en hage. Cobber höll sig fint i området länge utan att få vittring och när han till slut valde att söka större så kallade Peter in. Cobber gjorde ett bra jobb men fick ingen utdelning och man såg senare att många hundar sprang rakt över apporten. Ganska svåra vittringsförhållanden och typ 0 vind.
Kul att se Kiwi och Edda lösa denna uppgift i stort sett perfekt :) 0 p för Peter & Cobber

Station 4: Domare Ingela Funck. Markering i nedförsbacke som hamnade i en skogsglänta. Cobber ut men förbi en liten bit. Efter att ha fått leta en liten stund kallade Peter Cobber närmare sig, stoppsignal, uttecken men springer förbi ut lite för långt igen. Peter kallar närmare igen och lägger på närsök och Cobber hittar apporten. Kul att han gick att styra så pass bra kände Peter. 14 p

Station 5: Domare Frank Hermansen. Markering på vatten med dolt nedslag. Cobber ut och Peter var nästan hundra på att han skulle gå rakt på apporten men Cobber susade förbi 40 cm från apporten och vidare ut på blankvattnet (men med massor av näckrosor). Peter kallade Cobber närmare sig men simmade väldigt snett och kom helt fel. Eftersom tecken och signaler inte är befästa helt på land ens så valde Peter även denna gång att kalla in Cobber istället för att pressa honom med massa signaler som han förmodligen ändå inte förstått så mycket av. 0 p

Susanna & Bonus som startade samtidigt med oss men på annan station såg vi tyvärr inte något av men de lyckades skrapa ihop fina 88 poäng och placerade sig totalt på en 13:e plats. Stort Grattis till det. Bedrift att placera sig så bra av 127 hundar :)

Tycker alla syskonen gjorde bra ifrån sig.

Peter blev också såååå glad och överraskad vid prisutdelningen då han och Cobber blev tilldelad Guns Choice av Karin Thunander :)

IMG_3884.jpg

Stort grattis till Helena och Justlike Fast Weasel som tog hem hela klabbet ;)

IMG_0264.jpg
Självklart fick Helena ta det traditionsenliga doppet och simma efter en apport.

Stor eloge till Calle och Cinna som tillsammans med alla funktionärer mfl. fått till ett riktigt bra derby med trevligt upplägg. Nu börjar “livet efter derbyt” som Cinna sa :) Lycka till med nya köket ;)
Calle har jag för övrigt döpt om till BumperCalle för vem kan behöva ett sån´t tramsigt attribut som en Bumper när det finns mänskliga? Har aldrig sett maken till människa att kunna kasta dummies :P

Vi skulle ha åkt vidare ner till Tomas & Mia i Länghem men Dennie tar studenten på onsdag och det är massor att fixa innan så vi åkte hem. Alla var vi trötta och dunade gott före kl. 21 mycket nöjda med dagen :P11 comments

 1. Märta, Frans och Jim:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Garttis till fina poäng och Guns Choice!

 2. Inga:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Grattis till den fina utmärkelsen på Karins ruta, inte illa.

  Håller med er ang Calles makalösa kast, har aldrig sett ngt liknande.
  Vi ses på måndag
  Inga

 3. kristina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Toppen bra Pter. Ett stort Gratiis från oss

  Kristina

 4. Britt:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Hej!

  Kul att träffas igår! Jättetrevlig dag tycker jag att det var.

  Stort GRATTIS till Cobber och Peter som fick Guns Choice av Karin, superduperkul!!

 5. Cecilia & Skalman:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Hej! Jag brukar vara inne och följa era bravader och titta på de fantastikt fina bilderna. Va roligt att det gick så bra på provet. Vi kanske ses om ni kommer till Thorsvi’s kennel träff i sommar :)

 6. Ingela:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  GRATTIS Peter och Cobber! Till fina poäng och Gun’s Choice! JÄTTEKUL!!!

  Kram till er från syrran Lisa m familj :-)

 7. Karin L o Thomas P:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Stort grattis till ert fina resultat på derbyt och kanske framförallt till en utmärkelse som är så kul att få - skyttens val!! , vilket kan vara viktigare i vår värld av hundträning??!!!!
  härlig sommar önskar vi er och tack för alla fina bilder som ni delger oss fotoamatörer!

 8. Tina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Grattis, va ni är duktiga. Extra kul att få gun´s choice, bra jobbat. Hade varit kul att se er man kände inte för att gå upp kl 3 :) efter en hektiskt vecka.
  Kramar
  Tina

 9. Fran:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  JÄTTE stor Grattis Peter och Cobber, vad ni är bra!!!

  kram

 10. Gisela:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Grattis och vad kul, verkar ha haft en bra dag!

  Kul att läsa om alla stationer.

  /Gisela

 11. Hannah å Ebba:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Grattis Grattis!!!Leave a Reply