12
March
2006

Härliga söndag!


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Vilken helt underbar dag det har varit idag. Bara -2 och strålande sol. Kändes nästan lite som vår i luften men med 10-15 grader kallt på nätterna så lär väl snön ligga länge till :(

2,5 timme har vi varit ute och gått idag, jag och killarna och det var knappt man ville gå in trots att både jag och hundarna var ganska möra då. Först en timmes pulsande i djupsnö och sedan i koppel (Eizor) på vägarna. Hermes är riktigt duktig och går bra att ha lös hela tiden. Han håller sig vid min sida eller max 3-4 meter framför eller bakom. Den killen kan man lita på ;)

Jag tänkte lite på det här med koppeldragande. Man har ju hört att man har dåligt ledarskap mm. då en hund drar i kopplet men så läste jag en rätt intressant frågeställning som var ungefär som så här: “En hund drar ju nästan alltid mer på väg ut än på väg hem på promenaden. Skulle det då innebära att man har sämre ledarskap på väg ut än hem?” hmmm…tål att tänkas på. Vad tror ni andra?

Det var kanske inte så väldans roliga bilder från Amsterdam…men idag har de varit på sightseeing både på museum och på kanalfärd så i morgon hoppas jag ha några bättre bilder att lägga ut. Dom har inte haft något vidare väder vad det lät som men Britt, jag får nog vara benägen att hålla med dig. +5 och regn är nog bättre än en ½ meter snö, i alla fall om man tänker ur hundträningssynvinkel :)

Jag håller på att sammanställa ett fotoalbum från i somras då vi var uppe i Änganäs (Arjeplog). Ja jag vet att det är på tiden och alla Peters kusiner har väl velat se dessa hur länge som helst. Det tar dock tid då det är flera hundra bilder att gå igenom men suktar er med ett par härliga sommar bilder så vi inte ger upp om att våren snart är här ;)

 
Hundarna måste ju kolla vad husse nyss dragit upp ur vattnet.


Den var skaplig i alla fall!


Peter med sin svåger Peter och hundarna kl. 01.00 vid sjön Uddjaure. Solen dippar bara ned nedanför trädtopparna och vänder sedan upp igen.

Ha en skön söndagskväll!
Gå till gamla bloggen
för att kunna se bilderna i fullstorlek!Leave a Reply