14
April
2010

Fantastiskt…


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

rubrikordet är svårt att stava till men jag tror jag fick till det ;)

Helt otroliga instruktörer och deltagare har vi haft här de senaste helgerna. Tyvärr varken orkar eller hinner man skriva så mycket här som man egentligen skulle vilja.

Lisa Falk var här i slutet på Mars och jag tror alla var nöjda. Lisa är verkligen en fena på att klura ut roliga och givande träningssituationer. Riktigt duktig är hon dessutom på att läsa hund/förare = ekipage ;) Allt från närsök till att gå en jaktstig stod på schemat.

Anita Norrblom har haft en kurs i “Inför NKL” där deltagarna fick prova på vilt av alla de slag samt en bedömning och vidare träningstips av en RIKTIG B-provsdomare. Vi hade lagt upp allt som ett b-prov (utom vatten då såklart…även om Gisela rodde som en gud där ute på åkern). Mycket uppskattat av alla.

Lena Bratsberg-Karlsson har varit här för en em. Walk Up vilken blev mycket lyckad. Vi hoppas det blir lika bra i morgon!

Ett par öppna träningar har vi haft och det gav mersmak. Tror det kanske blir mer sådant framöver.

Tina Cederberg hade kurs nu i helgen i grunderna för jakten i klickertänk.
Så värst mycket klicker blev det inte men det är ju själva tänket som gäller. Planering-kriterier-belöning etc.
Inte så värst olikt “vanligt” tänk då man tränar hund inför jakten men klickern är bra att ta till då man vill bryta ned apporteringen i flera små bitar. Te.x träna avlämningar, gripande och inlevereringar separat i små steg. En “skit-bra” -INTE-HOPPA-BENNY- träning fick vi demo på också på lördagskvällen.
Eva! Nu kanske du inte får näsblod nästa gång du träffar Benny-BUS ;) Det positiva med “klicker-tänk” är att man inte bestraffar hunden, och då speciellt inte för något man inte lärt den men kanske “tror” att den ska kunna. Hänger ni med? Om inte så kommer det snart en uppföljning ;) Himla intressant och spännande  inlärning.

Har ikväll skickat iväg massor av info till anmälda ekipage. Det tar sina dryga timmar bara att gå igenom alla anmälda, avanmälda och reserver till alla kurser. Har också hunnit träna Benny vid några tillfällen och det glädjer mig att han börjar fatta vad det handlar om. Är såååå glad för min “lilla” Benny BUS idag och älskar hunden varenda centimeter :)

Stort tack till Gisela som ställt upp som funkis. Du är en klippa verkligen ;)
Att vi ligger på samma “vågplan” gör ju inte saken sämre! Hoppas du vill komma hit igen!
4 comments

 1. Tina:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Fantastiskt kul är det att komma till er också. Håller anti-hoppträningen i sig?

 2. Sofia:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Himla roligt (men inte oväntat!) att det går så bra för er!! Jag längtar faktiskt hem lite den här veckan…
  Ha det! Och pussa den där gule token från “farmor”! :o )

  /s

 3. Märta:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Vad kul att det går så bra, måste vara kul med full rulle hemma! Lycka till med Benny-träningen. :-)

 4. Gisela:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  :-) Självklart det har varit toppen och du vet att det går bra att ringa, I´ll be there om jag bara kan och har tid…hhhmmm tid har man sällan men man får TA sig tid helt enkelt.

  Jag kan hoppa in lite här och där utom att köra fyrhjulingen ;)

  Kram på er båda och det har varit toppen roligt och lärorikt!

  /GiselaLeave a Reply