1
October
2010

Hösten…


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

IMG_2227.JPG

är alldeles underbar med härliga färger och hög klar luft. Det är mysigt att tända en brasa och levande ljus på kvällarna.

IMG_2256.JPG IMG_2260.JPG
Vilda Björnbär

Det har varit full rulle med kurser på helgerna och även vardagar. Birgitta och Anita har haft A-provskurser och så har Guy Bennett från UK varit här och haft kursare både på nybörjar, öppen och elit-nivå. Supertrevligt! En dag guidade vi dom i Stockholm och det var mycket uppskattat. Vi skulle först luncha på Wasamuséet men fanns inga parkeringar. Åkte vidare ut till Biskopsudden men där visade det sig restaurangen brunnit ned :( !! Det blev lunch i kaknästornet istället och det var inte alls dumt :)

IMG_2267.JPG
Dir. Jansson på uppsåt

Vi har varit hundvakter till Hero och Walle medan husse och matte var på Cypern. Lätta och trevliga hundar!
Nu har vi också haft Evas hundar ett par dagar då de flyttar. Lätta och trevliga hundar även det men det är stor skillnad på att ha tre egna eller sju totalt ;) Härliga, långa svamppromenader har det blivit och vi har hittat massor av Höstkantareller, Taggsvamp och Svart trumpetsvamp :)

IMG_9066.JPG IMG_2276.JPG IMG_2293.JPG

I oktober ska Peter gå A-provskurs hos Birgitta vilket även inkluderar en dags jakt (under instruktörens vingar) :) vilket jag tror passar Cobber perfekt. Tyvärr har det inte blivit några jakter i år eftersom de få kommit med väldigt kort varsel och krockat med kurser och “vanligt jobb”. Peters ambition till nästa år är ju i alla fall att starta i ÖKL (sabbatsår i år) och klara KKL.
Med Benny har jag ambitionen att han ska ta kallvilt men jag tänker inte lägga hur mycket tid och krut på det som helst. Jag vet ju att han tar varmvilt utan problem i alla fall. Lite A-prov ska vi också hinna med att kika på och Peter har dessutom några Stewarduppdrag.

IMG_2285.JPG IMG_2305.JPG IMG_2307.JPG
Rosorna blommar för andra gången i år

Nu har vi inga kurser förren i mitten på okt. så jag ska passa på att måla i magasinet + 1000 andra saker som behöver fixas. 

Nu väntar en runda med alla 7 och sedan vankas Kalvytterfilé, friterad potatis och sås på färska kantareller.

Vi var ju förresten häromdagen på Engsholms Slott för att kika på Per Morbergs kollektion av jaktkläder. Mycket stiliga men kanske inte helt ultimata för hundförare… Den nyskrivna boken “Morberg jagar och lagar” köpte vi med oss hem. Signerad till Jilll (just det Jilll med 3 l) :P innehåller väldigt mycket trevliga recept!

Vill passa på att gratta alla duktiga ekipage som varit ute och startat på prov.

Trevlig helg!4 comments

 1. Märta:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Visst är det mysigt nu när det är sån fin höst! Då kommer nog Peter och Cobber gå samma kurs som jag och Jim. Vi skulle gått nu i nästa vecka, men pga Jims skadade tass så blir det senare i oktober. Ser fram emot det jättemycket. Sköt om er och mys på med levade ljus och brasor! :-)

 2. Åsa:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Vilka härliga höstbilder! :-)

  Trevlig helg till er också.

  Åsa

 3. Gisela:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Hehehe Per blev väl så paff då jag kommenterade att han kladdade i din bok så att han stammade ;)

  Kul att Peter ska få gå på kurs och ha sig…

  Ni vet att det är bara att ringa så kommer vi över och hjälper till om det är något - inte ett samtal under sommaren trots att vi erbjöd oss (skärpning) ;)

  Kul att läsa och som vanligt - ljuvliga bilder!

  Kramar till er alla!

 4. Susanna T:

  Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/jaktlabrador.net/public_html/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

  Hej på er!
  Vad roligt att få läsa på er blogg igen! :-)
  Det är säkert inte många längre i Sverige som inte är med i FB men vi finns och är några stycken iaf ;-)
  Uppenbarligen kommunicerar de flesta via FB för man ser att frekvensen på uppdatering av hemsidor och bloggar är mycket lägre numera…
  Njut av den underabara hösten!
  KramLeave a Reply